Покровський район
www.pokrov-rn.dp.gov.ua


У Лихівці П’ятихатського району Дніпропетровська ОДА створює комфортні умови навчання для понад 200 учнів опорної школи. У закладі замінили вікна, продовжують утеплювати фасад, розпочали ремонт класів. І діти, і педагоги з нетерпінням чекають на завершення робіт. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації, яку ініціював Президент України Петро Порошенко, має успіхи. Додаткові фінансові ресурси спрямовуємо на будівництво дитсадків, оновлення медзакладів, реконструкцію шкіл. Зокрема, новітній освітній простір створюємо одночасно в понад 30-ти навчальних закладах регіону», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
Простір, у якому будуть креативний дизайн, сучасні меблі й новітнє обладнання, наразі створюють у Лихівській опорній школі.
«Школа була занедбана. З одного боку вона почала просідати – по стіні пішли тріщини. У класах гуляв вітер, а в коридорах лінолеум зносився до дірок. Переконана, наші учні гідні кращих умов», – розказала директорка школи Лариса Дерід.
Вчителька зарубіжної літератури Світлана Желізняк пам’ятає, як школу будували та вводили в експлуатацію. Каже, на кардинальне оновлення заклад чекав чотири десятиліття.
«Коли дивишся на відремонтовані школи, то вони, наче з посмішкою. Тож і ми про таку мріємо», – акцентувала вона.
У мріях і вчителів, і учнів школа схожа на Солонянську, яку осучаснили торік. Така ж яскрава, утеплена й комфортна.
«Хочеться, аби ремонт скоріше закінчився. Щоб зайшов у будівлю, а там нова підлога, різнокольорові стіни, мультимедійні дошки. Думаю, таке середовище мотивуватиме до навчання», – сказала десятикласниця Катерина Дядюра.
Підрядники замінили вікна. Триває утеплення фасаду. У розпалі ремонтні роботи у спортзалі та п’яти навчальних кабінетах.
Поряд зі школою приводять до ладу стадіон. За проектом, на ньому розташуються баскетбольний і волейбольний майданчики, тренажери, футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки.
«Для мене як спортсмена важливо, щоб у школі з’явилися сучасні спортзал і стадіон. Щоб були м’ячі, тренажери. Гідні умови для тренувань – це нові спортивні перемоги», – переконаний десятикласник Богдан Петруша.
В опорній школі навчаються понад 230 дітей сіл Лихівка, Райдужне та Байдаківка. На навчання їх доставляють шкільними автобусами.



У Лихівці...



...триває реконструкція опорної школи, якій понад 40 років.



«Школа була занедбана. З одного боку вона почала просідати – по стіні пішли тріщини. У класах гуляв вітер, а в коридорах лінолеум зносився до дірок. Наші учні гідні кращих умов», – розказала Лариса Дерід.



Тут навчаються понад 200 дітей з різних населених пунктів.



«Хочеться, аби ремонт скоріше закінчився. Щоб зайшов у будівлю, а там нова підлога, різнокольорові стіни, мультимедійні дошки», – сказала Катерина Дядюра.



Наразі ремонт на другому поверсі школи.



Підрядники оновлюють...



...п'ять кабінетів.



У спортзалі залили бетонну основу під підлогу.



В учнів початкових класів уже нові парти.



«Коли дивишся на відремонтовані школи, то вони, наче з посмішкою. Тож і ми про таку мріємо», – акцентувала Світлана Желізняк.



Обабіч школи осучаснюють стадіон.



«Для мене як спортсмена важливо, щоб у школі з’явилися сучасні спортзал і стадіон. Щоб були м’ячі, тренажери. Гідні умови для тренувань – це нові спортивні перемоги», – переконаний Богдан Петруша.


Зараз Дніпропетровська ОДА створює новітній освітній простір у понад 30-ти навчальних закладах регіону.



File Attachment Icon
ATTTO9W1.jpg