www.pokrov-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 18 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Покровський район >> Новини
Відбулось засідання комісії щодо забезпечення законності з питань надання земельних ділянок учасникам бойових дій
Версія для друку Написати листа
В.о. голови РДА Л.О.Давиденко провела засідання комісії щодо забезпечення законності з питань надання земельних ділянок учасникам бойових дій, які безпосередньо виконували військовий обов’язок щодо захисту мирних громадян під час антитерористичної операції.

Відкриваючи засідання, Л.О.Давиденко звернула увагу членів комісії на те, що на них покладаються відповідальні завдання стосовно своєчасного розгляду документів від учасників АТО на отримання земельних ділянок; забезпечення оновлення списків осіб учасників АТО, які надали документи для першочергового отримання землі та, у разі потреби, направлення їх для перевірки до підрозділів, які їх видали; проведення широкої роз’яснювальної роботи з даних питань.
Представники районного військового комісаріату проінформували присутніх про роботу, яка здійснюється щодо надання допомоги в отриманні земельних ділянок у власність учасникам АТО, а також членам сімей учасників АТО, у тому числі тих, які загинули під час вказаних подій.
Заступник начальника відділу Держземагенства у районі Д.М.Соломка роз’яснив порядок подачі документів для отримання у власність земельної ділянки учасником АТО:
- учасник АТО повинен звернутися з заявою про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою відведення земельної ділянки до сільської, селищної ради, якщо земельна ділянка в межах населеного пункту, або звернутися в відділ Держземагентства у Покровському районі, якщо земельна ділянка за межами населеного пункту.
До заяви додається:
-викопіювання або інші графічні матеріали, на яких зображено місце розташування земельної ділянки;
-копія паспорта і ідентифікаційного кода;
-довідка по формі 6-зем;
-документ, який підтверджує участь в АТО.
Після отримання дозволу необхідно звернутися в землевпорядні організації і замовити розробку проекту землеустрою відведення земельної ділянки.
З розробленим проектом звернутися в той орган, який видав дозвіл на розробку проекту землеустрою, із заявою про затвердження проекту.
Зареєструвати право власності на земельну ділянку в реєстраційній службі.
Станом на 18 березня 2015 р. у районі 26 осіб уже отримали дозвіл на розробку проекту землеустрою.
Прийнято рішення щодо оперативного розгляду в межах компетенції у встановленому законодавством порядку заяв від зазначеної категорії громадян та прийняття відповідних рішень щодо передачі земельних ділянок у власність у максимально можливих розмірах, надання всебічної консультативної допомоги із даного питання, залучення землевпорядників сільських та селищних рад до надання допомоги заявникам при виборі місця розташування земельної ділянки.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор