Покровський район
www.pokrov-rn.dp.gov.ua


З метою вирішення низки проблемних питань життя прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу в Покровському районі 07.08.2019 року спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей райдержадміністрації було організовано та проведено засідання клубу взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів «Родинне намисто». Зустріч відбулася за участю старшого викладача кафедри психології Дніпропетровської академії неперервної освіти психолога-психотерапевта Ольги Петрівни Ілларіонової.

На засіданні було обговорено проблему емоційного вигорання, адже з цим явищем стикаються всі прийомні батьки та батьки – вихователі, оскільки виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі мають свою складну життєву історію і психотравматичний досвід, вимагає багато моральних і фізичних сил. Психолог проінформувала батьків про стадії, симптоми, фактори, які впливають на виникнення синдрому емоційного вигорання, провела інтерактивну вправу, в ході якої було визначено методи профілактики емоційного вигорання, а також ресурси, необхідні для цього.


Батьки отримали інформацію про цінність сімейних відносин, про важливість позитивного мікроклімату у сім’ї.


Зустріч пройшла емоційно піднесено для всіх учасників. Цьому сприяло «живе» спілкування один з одним – з людьми, які здійснили такий важливий крок у своєму житті. Прийомні батьки визнали, що такі заняття допомагають їм краще налагоджувати стосунки з дітьми, вирішувати проблеми у вихованні. В результаті проведеної зустрічі відбулося психоемоційне розвантаження, прийомні батьки та батьки-вихователі відволіклися від буденного життя та щоденних побутових справ.


Із гарним настроєм та позитивними емоціями вони поверталися додому, щоб дарувати любов та турботу своїм дітям.