www.pokrov-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Покровський район >> Новини 2019 (ІII квартал)
09.08.2019 Проведено засідання клубу «Родинне намисто»
Версія для друку Написати листа

З метою вирішення низки проблемних питань життя прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу в Покровському районі 07.08.2019 року спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей райдержадміністрації було організовано та проведено засідання клубу взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів «Родинне намисто». Зустріч відбулася за участю старшого викладача кафедри психології Дніпропетровської академії неперервної освіти психолога-психотерапевта Ольги Петрівни Ілларіонової.

На засіданні було обговорено проблему емоційного вигорання, адже з цим явищем стикаються всі прийомні батьки та батьки – вихователі, оскільки виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі мають свою складну життєву історію і психотравматичний досвід, вимагає багато моральних і фізичних сил. Психолог проінформувала батьків про стадії, симптоми, фактори, які впливають на виникнення синдрому емоційного вигорання, провела інтерактивну вправу, в ході якої було визначено методи профілактики емоційного вигорання, а також ресурси, необхідні для цього.


Батьки отримали інформацію про цінність сімейних відносин, про важливість позитивного мікроклімату у сім’ї.


Зустріч пройшла емоційно піднесено для всіх учасників. Цьому сприяло «живе» спілкування один з одним – з людьми, які здійснили такий важливий крок у своєму житті. Прийомні батьки визнали, що такі заняття допомагають їм краще налагоджувати стосунки з дітьми, вирішувати проблеми у вихованні. В результаті проведеної зустрічі відбулося психоемоційне розвантаження, прийомні батьки та батьки-вихователі відволіклися від буденного життя та щоденних побутових справ.


Із гарним настроєм та позитивними емоціями вони поверталися додому, щоб дарувати любов та турботу своїм дітям.



Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор